Aanbod voor u

Loopbaancoaching
Gaat u met tegenzin naar uw werk? Wilt u van baan veranderen, maar weet u niet hoe? Volg een loopbaantraject en houdt uw eigen functioneren tegen het licht. Loopbaancoaching zorgt er voor dat uw medewerkers op de juiste plek zitten. Dat maakt uw organisatie dynamisch en succesvol.

 

Mijn loopbaantraject in één dag
U wilt verandering in uw werk? En u heeft al het een en ander scherp? In het speedtraject ‘Mijn loopbaantraject in één dag’ kunt u alles nog eens op een rijtje zetten. In een kort en compleet traject. En u kunt op korte termijn beginnen.

 

HR Advies
Bedrijfsdilemma’s vragen om een adequate en duurzame aanpak. Waarbij de oplossingen op de lange termijn werken. Een goede analyse zorgt voor een helder zicht op de knelpunten. Bureau Inspiratie helpt met analyse en uitvoering.

 

Personal Coaching
Individuele begeleiding leidt tot hogere effectiviteit als het gaat om gedragsverandering. Van onbewust onbekwaam, naar bewust onbekwaam gedrag is de 1e stap. Van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam gedrag gaat sneller met individuele en aandachtige coaching. Kies voor resultaat, kies voor Personal Coaching van Bureau Inspiratie. Vraag naar referenties.

 

Outplacement
Uw ontslag biedt nieuwe kansen! Als u gedwongen moet vertrekken uit uw huidige baan, maak dan gebruik van onze begeleiding. U wilt toch snel weer gemotiveerd aan het werk? Ongetwijfeld komt u er beter uit nu u meer van uw talenten gebruik gaat maken.

Dilemmacoaching®
Komt u er niet uit? Bent u besluiteloos? Dringt de tijd? Dilemmacoaching® helpt een snel en duurzaam besluit te nemen.

Zijn de kosten van een Loopbaantraject fiscaal aftrekbaar?

 

Zowel voor particulieren als bedrijven zijn de kosten van een Loopbaantraject aftrekbaar onder voorwaarden. Er moet dan voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering met betrekking tot sollicitatieactiviteiten, carrière-adviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops, etc.’.

 

Wanneer een particulier de kosten voor het Loopbaantraject zelf betaalt, dan kunnen deze (incl. BTW) voor de inkomstenbelasting worden afgetrokken als ‘scholings-kosten’. Tenminste als het doel ervan ‘het verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis’ is en dat ‘met het oog op het verwerven van inkomen’. De eerste € 500,- van het traject zijn niet fiscaal aftrekbaar. De factuur dient wel opgevoerd te worden in het jaar waarin de kosten zijn gemaakt.

 

Omdat scholingsaftrek een grijs gebied is, is het raadzaam om zelf navraag te doen bij de eigen belastingadviseur. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden verbonden.