Loopbaanbegeleiding

Je brengt erg veel tijd door op het werk. Dan wil je natuurlijk wel dat je het daar naar je zin hebt. Heb je toch twijfels over of je op je plek zit? Of je wel iets doet wat bij je past? Haal je voldoening uit je werk of is het beter om een andere weg in te slaan? Dit soort stress overkomt iedereen wel eens in zijn loopbaan. Loopbaanbegeleiding is dan dé oplossing!

Wat is loopbaanbegeleiding?

Bij loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching word je begeleid bij het krijgen van antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom wil ik dat? Wat kan ik? Het doel van de loopbaanbegeleiding is om je zo dicht mogelijk bij je loopbaanbestemming uit te laten komen. Als je weet wat je wil en waar je heen wil, zowel op professioneel als persoonlijk gebied, heb je een doel om naartoe te werken.

Daarbij is het van belang om te weten wat voor keuzes je hebt, welke carrièrekansen er voor je zijn en welke richting je op wil gaan. De loopbaancoach helpt je daarbij. Tijdens de loopbaanbegeleiding krijg je interessante nieuwe inzichten in jezelf. 

Voor wie is loopbaanbegeleiding bedoeld?

Er zijn veel redenen waarom loopbaanbegeleiding nuttig voor je kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer je net afgestudeerd bent en wil onderzoeken welke opties je hebt voor je carrière, wanneer je je ontslag hebt gekregen en/of een nieuwe weg in wil slaan. Maar ook wanneer je een baan hebt en je carrièrekansen wil overwegen. Mogelijk zit je niet goed op je plek of wil je voor jezelf beginnen. Het is dus in elke fase van je loopbaan nuttig om advies te vragen.

Loopbaanbegeleiding is gericht op het oplossen van carrièreproblemen. Je moet werk doen dat bij je past. Je wil natuurlijk geen burn-out krijgen. Een loopbaanbegleider helpt je oplossingen te vinden voor je problemen op/met je werk. 

Jenk Stronks

Jenk Stronks is de oprichter van Bureau Inspiratie. Hij is verandercoach, loopbaanbegeleider, trainer en adviseur. Hij begeleidt medewerkers en organisaties bij het uitzetten van een nieuwe koers aan de hand van geformuleerde coachdoelen. Daarvoor maakt hij gebruik van de nieuwste methodes en inzichten zodat jij heldere keuzes kan maken. 

Wil jij beginnen aan een loopbaantraject? Of twijfel je nog of dit iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op!