Leger VS heeft in 2023 tien robots voor elke soldaat

Het Amerikaanse leger is druk bezig met het testen van autonome robots om soldaten te helpen. Over tien jaar zouden er tien keer zo veel robots als soldaten actief kunnen zijn.

Dat stellen experts van robotmakers tegenover Computerworld.
Tijdens een demonstratie op legerbasis Fort Benning werden tal van nieuwe autonome robots getoond. Het Amerikaanse leger gebruikt op dit moment al een aantal robots.
“Binnen tien jaar zijn er voor elke militair waarschijnlijk tien robots actief”, voorspelt Scott Hartley, onderzoeker en medeoprichter van 5D Robotics. “Elke soldaat zal dan een tot vijf robots tot zijn beschikking hebben.”
Deze robots kunnen bijvoorbeeld de omgeving scannen op gevaar of extra water, munitie of beschermende kleding dragen. Er zijn al robots die zo’n 450 kilo aan spullen kunnen dragen.
De robots bewegen zelfstandig en kunnen soldaten zonder bestuurd te hoeven worden volgen. Ze zijn bijvoorbeeld ook in te zetten bij het opsporen van mijnen of kunnen gewonde militairen dragen naar een veilige plek.
Vooral DARPA (Defense Avanced Research Projects Agency) is actief bezig met de ontwikkeling van onder meer robots voor het Amerikaanse leger. Zij ontwikkelen op dit moment bijvoorbeeld Atlas, de meest menselijke robot tot nu toe, maar zijn ook verantwoordelijk voor de snelste robot ooit gemaakt.

via Nu.nl