Zoeken en vinden in het vacaturedoolhof genaamd internet

Op internet struikel je over de vacatures, er zijn honderden websites met daarop duizenden vacatures, die ook nog eens vaak irrelevant of verlopen zijn. Hoe zoek je gericht in dit doolhof, en hoe pik je gericht de kansen er uit? Drie tips.

Zoek gericht. Google indexeert alle vacaturewebsites van het internet 24 uur per dag. Vrijwel alles is dus via zoekmachines te vinden. Zoek door “aanhalingstekens” te gebruiken en specifieke zoekwoorden te gebruiken. Google heeft een speciale pagina met tips over zoeken en vinden.

Laat het internet voor je zoeken. Slimmer is om het internet voor je te laten zoeken. In plaats van zelf urenlang door vacatures te struinen laat je een computer voor jou zoeken. Elke dag wordt er een verslagje met de resultaten in je mailbox afgeleverd. Het monitoren van het internet kan simpel via Google Alerts, social media zoals Twitter houd je in de gaten via Twubs.

Laat voor je zoeken. Natuurlijk zijn er uitzendbureau’s waar ze voor je op zoek kunnen naar een geschikte vacature, maar ook bureau’s voor werving en selectie kunnen voor je aan de slag. Het zoeken overlaten aan een expert scheelt een hoop geploeter door het internet.

Ook via loopbaanbegeleiding van Bureau Inspiratie kun je op een slimme manier op zoek naar vacatures. Kijk hierboven in het menu!