De carrièrebreak

Halverwege je carrière en hopeloos toe aan een carrièreswitch? Ongeveer 600 duizend andere 45-plussers hebben hetzelfde probleem. Hun verwachtingen komen uiteindelijk niet overeen, het kriebelt om iets nieuws te gaan doen of denkt dat je meer in je mars hebt. Een tweede carrière is alleen vaak makkelijker gedacht dan gedaan.

Je zult jezelf helemaal opnieuw uit moeten vinden. Wie het roer omgooit komt in wilde wateren terecht. Wat wordt de nieuwe koers, wat zijn mijn nieuwe doelen en hoe kan ik die bereiken? Veel mensen ondervinden het probleem dat hun CV niet aansluit op hun nieuwe carrièreplannen. Je zult jezelf moeten verbreden en totaal opnieuw op de markt zetten.

Belangrijk is eerst voor jezelf honderd procent duidelijk te hebben wat je wilt, dit om te vermijden dat je na de switch alsnog gaat twijfelen over je doelen. Zoek je netwerk door, loop mee met mensen uit het vakgebied waarin je actief wilt worden, doe onderzoek en praat met mensen en organisaties. Doelen helder? Pas dan is het tijd om te gaan solliciteren.

NRCV’s lunch maakte een interessant radioitem over de carriereswitch.

Bureau Inspiratie begeleidt een succesvolle carrièreswitch via personal coaching en adviseert over omscholing en solliciteren. Klik hier voor ‘aanbod voor u’.