Een goede stage is goud waard

Koffie halen, papieren kopiëren en voor de rest vooral je tijd uit zitten, dit is hoe de meeste mensen een stage zien. Maar een goede stage is een van de belangrijkste onderdelen van een goed CV. En niet alleen tijdens je studententijd, ook op latere leeftijd kan een stage heel waardevol zijn.

Een stage is vaste prik op veel mbo- en hbo-opleidingen, in het derde en het vierde jaar verminderen de contacturen en wordt er werkervaring opgedaan. Veel studenten stappen er helemaal blanco in, weinig ervaring, maar met veel enthousiasme en theorie op zak. Na al die jaren in de schoolbanken eindelijk klaar voor het echte werk.

Maar ook voor starters op de banenmarkt of werkzoekenden in-between-jobs kan een stage een gouden oplossing zijn om een sterke naam aan je te verbinden. Met een stage toon je initiatief, je gaat niet bij de pakken neerzetten en ziet de situatie als een kans. Ook vergroot je door de stage je netwerk binnen je vakgebied. Vaak leidt een stage tot een vaste baan binnen het bedrijf, de stagiair is immers ingewerkt en kent na maanden het bedrijf als zijn broekzak.

Ook voor bedrijven is het aantrekkelijk om stagiairs aan te nemen. Naast de lage kostenpost is het een slimme manier om jong talent aan te trekken. Stagebedrijven vervullen een belangrijke maatschappelijke rol en verspreiden ze door enthousiaste stagiairs positieve geluiden in de arbeidsmarkt.

Je carrière een boost geven met een waardevolle stage? Loopbaanbegeleiding van Bureau Inspiratie biedt de ideale handvatten voor stappen omhoog. Bekijk het aanbod hier.